Sătenii din Biharia erau să se înece când le-au ajuns prin poştă ultimele facturi cu consumul de apă. Apa a fost taxată la un preţ triplu şi, ca să le fie şi mai bine, facturile le-au fost calculate pe două luni.

Aproape că nu există localnic care să aibă de plătit mai puţin de 100 lei! Indignarea oamenilor e cu atât mai mare cu cât consumă aceeaşi apă ca până acum, care le strică maşinile de spălat şi le umple de pietre rinichii, din cauza depunerilor de calcar.

Explicaţia este, totuşi, simplă: începând cu luna octombrie, alimentarea cu apă şi canalizarea comunei le asigură Compania de Apă, care s-a transformat în operator regional pentru a atrage fonduri europene în vederea extinderii şi modernizării reţelelor. Iar pentru început, în loc să ridice şi în Biharia calitatea serviciilor prestate la fel ca în Oradea, CAO a ridicat doar tarifele.

Iar la cum funcţionează birocraţia europeană, va mai curge multă apă pe Criş şi prin robinetele localnicilor până vor veni şi investiţiile. Dar, deh, măcar tarifele sunt europene...