Sub sloganul "Protejat e mai sexy", studenţii de la Farmacie s-au transformat în Moş Nicolae al tinerilor orădeni. Nu le-au dat nuieluşe, însă, ci prezervative şi pliante informative despre virusul HIV şi Sindromul Imunodeficienţei Dobândite.

"Ne dorim să informăm tinerii despre SIDA şi HIV. În fond, este meseria noastră", a precizat Florina Miere, membră a Asociaţiei Studenţilor Farmacişti din cadrul Universităţii din Oradea.

Studenţii au împărţit peste 2.000 de prezervative, atât în campusul universitar, cât şi pe Corso. Dacă în campus doritorii efectiv au fugit după farmacişti, cerându-le micul dar, pe pietonal mulţi tineri s-au ferit să primească darul, ruşinaţi.

SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobândite) este una dintre cele mai grave boli din istoria omenirii. "Pacientul zero" al epidemiei a fost descoperit în 1981 în Statele Unite ale Americii, însă specialiştii afirmă că din anii '70 au existat persoane infectate. De atunci, SIDA a provocat moartea a peste 20 de milioane de oameni din toată lumea.