Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor din Bihor au făcut mai multe controale înaintea sărbătorilor pascale şi au descoperit nereguli la majoritatea comercianţilor pe care i-au "vizitat". Au dat amenzi în valoare de aproape 240.000 lei şi au oprit de la comercializare 60 de tone de produse.

Potrivit comisarului şef adjunct Giani Bura, CJPC Bihor a verificat 85 operatori economici - care vindeau carne, ouă, vopsea de ouă, ciocolată, produse din cacao, tablete şi figurine pe bază de cacao, produse de patiserie, vin şi peşte - şi a constatat abateri la 74 dintre aceştia.

Amenzile contravenţionale date de comisari se ridică la 237.400 lei. De asemenea, în urma acţiunii tematice, au fost oprite temporar de la comercializare 58.714 kilograme de produse în valoare de peste 500.000 lei.

Potrivit informării, principalele abateri constatate au fost comercializarea cărnii vrac şi sporţionată în unitate fără etichete cu elemente de identificare, comercializarea produselor cumpărate din Ungaria fără a avea traducerea elementelor de identificare şi caracterizare, elemente de identificare incomplete, neurmărirea temperaturilor de păstrare, neafişarea preţurilor de vânzare şi utilizarea mijloacelor de măsurare (balanţe electronice) care nu aveau efectuată verificarea metrologică.