Sute de bikeri din toată ţara i-au oferit, vineri, un cadou special Renatei, o adolescentă de 16 ani din Salonta, bolnavă de cancer pulmonar. Aceştia au mers la ea acasă cu motoarele, iar unul dintre ei a şi plimbat-o prin oraş, alături de ceilalţi colegi.  

Iniţial peste 200 de motociclişti s-au adunat în parcarea de la Oradea Shopping City, de unde au plecat, la ora 17, pe DN 79 spre Salonta.

Marşul moto a fost anunţat în weekend de Dragoş Mocuţa şi Dacian Chişvasi, doi motociclişti din Oradea.

"În urmă cu o săptămână am primit un mesaj pe WhatsApp care spunea că o adolescentă din Salonta, bolnavă de cancer, ar avea o dorinţă, aceea de a veni câţiva motociclişti acasă pe la ea. Am zis că ajunge doar un mesaj pe Facebook, iar fraţii mei motociclişti se vor aduna. Aşa s-au adunat, pe lângă cei din Bihor, şi bikeri din Arad, Timişoara, Satu Mare, Maramureş, chiar şi din Argeş şi Iaşi", a explicat BIHOREANULUI Dragoş Mocuţa (foto stânga), motociclist din comunitatea Ride & Ride Motocycle Family.

Apelul în comunitatea de motociclişti a fost lansat de Dacian Chişvasi (foto dreapta), biker originar din Salonta, care a locuit mulţi ani lângă casa familiei Renatei.

"Este importantă ziua aceasta pentru că facem un copil fericit şi sprijinim o familie încercată de soartă. Noi, în Salonta, vom aduna şi bani într-o urnă pentru a sprijini familia", a spus Dacian.

Printre bikerii care s-au adunat la eveniment s-a numărat şi actorul orădean Răzvan Vicoveanu, motociclist de doi ani.

O altă pasionată de mersul pe două roţi, Lăcrimioara Moisi din Aleşd, a venit alături de fiul său Edi şi de alţi tineri din acelaşi oraş pentru a-i face o bucurie adolescentei.

Marşul a fost dirijat de Poliţia Rutieră şi a avut o primă oprire în Mădăras, la benzinăria Lukoil, unde bikerii din Oradea au fost aşteptaţi de alţi zeci de motociclişti din Salonta, Arad şi Timişoara.

Trupa uriaşă a ajuns în faţa casei Renatei în jurul orei 17.30, când strada din faţa locuinţei a devenit neîncăpătoare.

Adolescenta a fost plimbată apoi pe motocicletă de preşedintele clubului Black Eagle, bikerul Alex Roman.

"Renata şi mama ei au fost surprinse şi vizibil emoţionate, cu lacrimi în ochi. Mă bucur că am putut să-i pregătim o asemenea zi", a spus Dacian Chişvasi.

Video: Paul Lelea

UPDATE:

Din nefericire, adolescenta din Salonta a decedat, duminică, în 23 octombrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!