De Ziua Internațională a Copilului, Teatrul Regina Maria, prin trupele Arcadia și Iosif Vulcan, a pregătit mai multe surprize pentru cei mici.

Potrivit unui comunicat transmis de instituţie, programul dedicat zilei de 1 iunie va începe luni de la ora 11, pe pagina de Facebook a Teatrului Arcadia. La acea oră va fi publicat spectacolul "Apolodor, pinguinul călător", scris de Gellu Naum şi regizat de Sebastian Lupu.

"Aventura lui Apolodor începe atunci când, fiind tenor în corul unui circ, i se face dor de familia sa şi se hotăreşte să plece în căutarea rudelor şi prietenilor săi. În drumul spre Polul Nord, acesta trece prin numeroase peripeţii şi cunoaşte tot felul de creaturi", se arată în comunicatul de presă.

Din distribuţie fac parte actorii Igor Lungu, Zentania Lupşe şi Florian Silaghi. Scenografia este semnată de Oana Cernea, iar picturile de Mădălina Baciu.

În aceeaşi zi, de la ora 17, copiii vor putea viziona spectacolul "Micul Prinţ", adaptare după Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Marius Costache. Povestea îl are în centru pe un băieţel care colindă galaxia pentru a descoperi ce înseamnă iubirea, prietenia, singurătatea şi moartea.

Spectacolul pregătit de trupa Iosif Vulcan nu se adresează doar copiilor de gimnaziu, ci şi adolescenţilor care abia păşesc într-o altă dimensiune. Din distribuţie fac parte actorii: Georgia Căprărin, Ciprian Ciuciu, Anda Tămăşanu, Ion Ruscuţ, Răzvan Vicoveanu, Andrian Locovei, Eugen Neag, George Dometi, Anca Sigmirean, Răzvan Vicoveanu şi George Voinese.

Ultimul "cadou virtual" va fi un video filmat live de actorii trupei Arcadia de la ora 21.30 pe pagina de Facebook a Teatrului.