Chiar dacă, în mod tradiţional divorţul nu e tocmai cea mai bună ocazie de a sărbători, în ultima perioadă, lista cadourilor de divorţ are şanse să devină la fel de populară ca şi lista cadourilor de nuntă.

Tendinţa cuplurilor de a trăi împreună inainte de a se căsători necesită crearea unei liste de cadouri de nuntă. Totuşi, aceste cadouri destinate începerii unei noi vieţi devin destul de demodate după un deceniu de convieţuire. Pe de altă parte divorţul, rezultat din desprinderea unuia dintre parteneri de căminul conjugal presupune achiziţia de noi obiecte de uz casnic şi electronice.

Proaspăt divorţaţii" trec pe lista de divorţ plasme, jocuri pe calculator, cămăşi care nu necesită călcare şi alte obiecte care să-i ajute să depăşească despărţirea şi să-i facă să se re-adapteze la celibat.

Peter Moore, şeful serviciului de retail de la Debenhams a declarat că divorţul poate fi extrem de costisitor şi înregistrarea la o listă de Cadouri de Divorţ, poate fi soluţia cea mai uşoară prin care apropiaţii îi pot ajuta pe cei care se despart să înceapă o nouă viaţă singuri.

Un studiu recent arată că britanicii au cea mai mare rată de divorţ din lume, înregistrând în 2007, 12 divorţuri la fiecare 500 de cupluri.