Spot, un robot cu patru picioare conceput de compania americană Boston Dynamics, este folosit pentru a încuraja distanţarea socială în parcurile din Singapore, relatează Digi24.ro. 

Robotul Spot merge prin spaţiile verzi, spunându-le oamenilor, cu o voce feminină şi blândă, să stea la o distanţă de cel puţin un metru şi să aibă grijă de sănătate, potrivit Business Insider.

Maşinăria pe patru picioare este controlată de la distanţă şi a fost construită de Boston Dynamics. Robotul a fost lansat prima oară, vineri, într-un parc central pentru a testa, timp de două săptămâni, dacă se va putea alătura şi altor roboţi care patrulează spaţiile verzi din oraşul-stat, în vremea restricţiilor de carantină de la nivel naţional.

"Haideţi să menţinem sănătatea oraşului Singapore", transmite, în engleză, câinele-robot de culoare galben-negru, în timpul patrulei sale.

"Pentru siguranţa voastră şi a celor din jur, vă rog staţi la cel puţin un metru distanţă. Mulţumesc", mai e programat Spot să spună.

Încălcarea regulilor stricte de carantină, impuse în Singapore, poate duce la amenzi considerabile şi chiar timp petrecut în închisoare.

Oraşul-stat are 5,7 milioane de locuitori şi mai mult de 21.000 de cazuri cu infectări, una dintre cele mai mari bilanţuri din Asia. Un motiv principal pentru numărul crescut de infecţii este legat de lucrătorii migranţi care trăiesc înghesuiţi în rezidenţele tip-dormitor din zone rar vizitate de turişti.

Aflaţi sub restricţiile impuse în perioada de carantină până pe 1 iunie, locuitorii oraşului nu-şi pot părăsi casele decât pentru lucruri esenţiale precum cumpărăturile. Aceştia trebuie să poarte mască tot timpul în public. Mişcarea în afara casei este permisă, dar în mod individual.