Pompierii Secţiei Beiuş au avut parte, luni, de o intervenţie deosebită. În jurul orei 16.10, au fost chemaţi pe strada Plopilor din oraş, pentru a salva un cal căzut într-un canal de beton adânc de aproximativ trei metri.

Canalul era plin cu apă, iar o parte din structura acestuia era construită deasupra nivelului solului. "La sosirea echipajului, animalul era acoperit aproape în întregime de apă", a precizat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, locotenent Camelia Roşca.

Drept urmare, militarii au ţinut capul calului la suprafaţă, ca acesta să nu se înece, în timp ce au spart o porţiune de beton din jurul gurii de canal. Apoi, au prins calul în ham şi au reuşit să-l scoată din canal în siguranţă, redându-l proprietarului.

Tot luni, pompierii din Aleşd au intervenit, vreme de mai bine de două ore, pentru stingerea unui incendiu la o gospodărie din Vadu Crişului. "În momentul sosirii pompierilor militari la locul producerii evenimentului, flăcările se manifestau violent la acoperişul casei, existând pericol de extindere la întreaga locuinţă", a precizat lt. Roşca.

Cel mai probabil, focul a izbucnit de cauza unui burlan de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. În total, au ars 100 de metri pătraţi de acoperiş de lemn cu învelitoare de ţiglă.