Pompierii bihoreni au avut o misiune dificilă luni. Printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, ei au fost chemaţi, la ora 14.10, să salveze un cal căzut într-o groapă de pe strada Mureşului din localitatea Tinca.

"Ajunşi la locul indicat de apelant, pompierii militari au constatat că animalul se afla într-un cămin adânc de aproximativ doi metri, parte componentă a unui cântar feroviar, nivelul apei acumulate în urma ploilor în interiorul acestuia fiind de circa 1.5 metri", a precizat, marţi, căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Militarii au scos apa cu motopompa, iar apoi au creat o cale de evacuare a animalului. Practic, cu ajutorul unui flex, pompierii au lărgit gura de vizitare a căminului, care era de circa 70/70 centimetri, cu aproximativ un metru.

"După asigurarea condiţiilor de extragere în siguranţă a calului, la locul intervenţiei a fost adus un utilaj cu dispozitiv de ridicare, animalul fiind scos nevătămat la suprafaţă şi predat proprietarului care, aflat la faţa locului, a participat alături de pompierii militari la acţiunea de salvare", a mai spus Roşca. Operaţiunea s-a încheiat în jurul orei 17.10.