Câteva sute de vizitatori au trecut pragul complexului King's Land din Ineu de Criş, sâmbătă dimineaţă, curioşi să vadă Galopul Parţium, un concurs de călărie pentru amatori organizat împreună cu UDMR Bihor. Majoritatea au fost însă dezamăgiţi de modul de organizare a evenimentului.

Banii jos!

Vizitatorii au avut primul şoc chiar la intrarea în complex, unde mai multe domnişoare stăteau şi rupeau bilete de intrare. Deşi încă de o lună, de când au anunţat evenimentul, organizatorii au spus că vizitatorii vor avea accesul liber, sâmbătă intrarea s-a putut face doar în schimbul a 15 lei pe persoană! Situaţia i-a pus în posturi jenante pe mulţi dintre vizitatori, care s-au trezit că trebuie să se scotocească pentru bani, chiar dacă se aşteptaseră să nu cheltuie prea mult...

Surse neoficiale au declarat BIHOREANULUI că schimbarea a fost anunţată zilele trecute doar în presa de limbă maghiară din Oradea. Pretextul organizatorilor a fost că nu doresc ca în complex să intre "orice cerşetor".

"Pot să vă spun că fiecare vizitator a primit în baza tichetului băuturi răcoritare şi gulaş", s-a rezumat să explice BIHOREANULUI managerul King's Land, Ferencz Istvan. Bărbatul n-a minţit, însă apele minerale şi berile primite de vizitatori erau ţinute afară, în bătaia soarelui, aşa că prea puţin au fost de folos. Ce i-a costat pe organizatori să anunţe de la bun început că intrarea se taxează, Ferencz n-a mai spus.

Marea aşteptare

Odată intraţi în complex, vizitatorii, majoritatea părinţi cu copii, s-au poziţionat în jurul traseului pregătit pentru galop, aşteptând să vadă caii concurând. Au aşteptat degeaba ore în şir, însă. Deşi anunţaseră că ora de debut a cursei va fi 10, caii au pornit în galop abia la ora prânzului. Iar până atunci toţi părinţii s-au străduit să-şi ascundă copiii nerăbdători la umbră...

Mai mult, când întrebau despre program ori alte activităţi ce se pot face în cadrul complexului, vizitatorii rămâneau cam fără răspunsuri. Angajaţii care mişunau prin incintă nu au ştiut să dea niciun detaliu, ba chiar de multe ori nici măcar nu au înţeles întrebările, întrucât cunoşteau doar limba maghiară.

Într-un final, cei 10 concurenţi înscrişi în cursă - jumătate din numărul pe care îl estimau organizatorii în urmă cu o lună - au galopat sub privirile a câtorva sute de participanţi. Iar ambiţiile anunţate ale organizatorilor de a avea 10.000 (!) de vizitatori s-au spulberat rapid. De altfel, la un asemenea stil de organizare, nici nu-i de mirare...

Eşecul organizării a fost recunoscut BIHOREANULUI chiar şi de Ferencz. "Îmi cer scuze. Sper ca anul viitor să iasă mai bine", a declarat managerul.