Cele două incidente s-au petrecut marţi, într-o staţie de tramvai de pe strada Coposu şi în staţia de autobuz de la Penny Market, din Ioşia.

"Ambii cetăţeni au circulat fără bilet şi au devenit agresivi când controlorii au vrut să îi legitimeze. A fost nevoie de intervenţia forţelor de poliţie şi jandarmerie. Unul dintre călători a fost reţinut de poliţie, pentru că a agresat şi oamenii legii, iar celălalt a fost doar amendat", a precizat Carmen Tocuţ, de la biroul de Relaţii cu Presa al OTL.

Inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, a confirmat pentru BIHOREANUL faptul că unul dintre călătorii recalcitranţi a fost reţinut pentru ultraj. Surse judiciare au declarat ulterior că cetăţeanul în cauză, un tânăr venit în vizită la Oradea, a fost eliberat în cursul zilei de azi şi va fi cercetat în stare de libertate.

Potrivit reprezentanţilor OTL, agresivitatea faţă de controlori a devenit un fenomen. Pe lângă faptul că circulă fără bilete sau abonamente, o bună parte dintre călătorii prinşi devin violenţi, declarară identităţi false sau fug din mijlocul de transport în comun ori din staţie. Călătorii prinşi fără bilete sunt ridicaţi de poliţie atunci când devin agresivi.

În cele 44 de tramvaie controlate ieri seară, 40 de persoane au fost "amendate" cu bilete de suprataxă, iar 18 s-au ales cu procese verbale de contravenţie, pentru că au circulat fără bilete, a mai precizat Tocuţ.