Zeci de persoane, printre care şi mulţi elevi, au avut parte de o călătorie neplăcută, luni dimineaţa în Oradea, cu autobuzul T3, introdus temporar pentru a asigura conexiunea dintre Nufărul de Centrul Civic, în contextul în care circulaţia tramvaielor în zona Nufărul-Cantemir a fost suspendată din cauza unor lucrări.

O elevă a sesizat BIHOREANULUI că luni, în jurul orei 7.30, în autogara Nufărul era un singur autobuz T3, în care s-au înghesuit o grămadă de persoane.

"Autobuzul a depăşit, cred eu, de trei ori capacitatea sa. Oamenii abia reuşeau să coboare în staţii de înghesuiţi ce eram. Am mai prins înghesuială, dar n-am mai trecut niciodată printr-o asemenea experienţă. A fost groaznic", a povestit liceana.

Ea a mai precizat şi că în autobuz au fost o mulţime de elevi care, cel mai probabil, la fel ca ea, au întârziat la prima oră şi, ca atare, au fost trecuţi absenţi.

Contactată de BIHOREANUL, purtătoarea de cuvânt a OTL, Carmen Tocuţ, a explicat că sistarea circulaţiei tramvaielor 5 şi 7, pe ruta dintre autogara Nufărul până în cartierul Dimitrie Cantemir, a fost anunţată de companie încă de săptămâna trecută.

Problemele cu aglomerația în autobuze, însă, susțin reprezentanții OTL, au legătură cu problemele din trafic din acea zonă a orașului, la orele de vârf.

"În intervalul 7 şi 8.30 sunt cinci autobuze pe linia T3 care ar trebui să circule tot din 20 în 20 de minute. Problema este că traseul lor de la autogară (n.r. - Nufărul) până în Centrul Civic, care ar trebui să dureze 15 minute, este mai lung din cauza circulaţiei rutiere îngreunate în zonă, unde în multe locuri se desfăşoară doar pe o singură bandă. Cum autobuzele ajung greu în Centrul Civic şi se întorc la fel de greu, călătorii nu le mai aşteaptă şi urcă cu toţii în cel care se află deja în staţie. Noi urmărim situaţia şi putem suplimenta cu autobuze, dar asta nu cred că este o rezolvare", a explicat pentru BIHOREANUL şeful secţiei de circulaţie a autobuzelor din cadrul companiei. 

În această perioadă, în acea zonă, municipalitatea derulează o serie de lucrări de modernizare, inclusiv a liniilor de tramvai, în cadrul proiectului „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul - Cantemir”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!