Peste 25 de colecţionari din vestul României vin sâmbătă în ERA Park pentru a expune monede şi bancnote, decoraţii şi medalii, ceasuri şi pendule, vederi, tablouri şi timbre, în cadrul primei ediţii a târgului de antichităţi, deschis gratuit.

Rare şi frumoase

Sâmbătă, 6 august, ERA Shopping Park lansează un nou eveniment, prin organizarea primei ediţii a unui târg de antichităţi la care vor fi prezenţi mai mulţi colecţionari din Bihor, dar şi din alte judeţe.

"Avem confirmarea a peste 25 de colecţionari din Bihor, Arad, Timiş, Cluj şi Mureş. La târg vor putea fi văzute, spre exemplu, primele monede româneşti, bătute în 1867, dar şi monede antice romane şi greceşti", spune colecţionarul orădean Radu Mesaroş, implicat în organizarea evenimentului.

Artă şi sport

Pe standurile de la ERA vor fi expuse vederi din toată lumea, dar şi complexe colecţii de timbre. "Colecţionarii vor aduce şi obiecte vechi, fiare de călcat, piue, ceasuri de buzunar, de perete sau de masă, mic mobilier. Unele piese vor fi puse în vânzare", precizează Mesaroş. Orădenii sunt invitaţi aşadar să admire colecţiile, între orele 10 şi 18, sub cupola centrului comercial.

În acelaşi week-end la ERA continuă şi seria lecţiilor gratuite de aikido, care vor fi oferite duminică de la ora 11. Participanţii vor fi iniţiaţi în tehnicile de autoapărare japoneze de către instructorii clubului Dojo Maya Vital. Organizatorii anunţă că, dat fiind interesul publicului, lecţiile de arte marţiale vor continua şi pe parcursul lunii august.