Sânzienele au fost sărbătorite cum se cuvine, miercuri seară, la hotel DoubleTree by Hilton. La Restaurantul Mediteranean Laurus, clienţii au fost invitaţi la o călătorie prin România arhaică, în cadrul unei cine tradiţionale cu tema "Nunta la români".

Ospătari îmbrăcaţi în port popular au servit întâi platouri tradiţionale româneşti din care nu au lipsit slănina şi ceapa, urmate de pulpă de raţă înăbuşită la cuptor şi servită cu varză roşie. Desertul a fost tot românesc, şi anume prăjitură cu cireşe, ca la mama acasă.

Lângă fiecare fel de mâncare, clienţii au avut şi câte un vin ales special de oenologul Dorin Popa din oferta Cramei Oprişor. Specialistul le-a şi explicat celor prezenţi, la sosirea fiecărui vin, caracteristicile acestuia, precum şi modul în care trebuie savurat.

Între vinurile servite s-a numărat şi Drăgaica Roşie, un cupaj din patru vinuri roşii. De altfel, sărbătoarea Sânzienelor mai poartă şi numele de Drăgaică, în Muntenia şi Oltenia.

Pentru ca tabloul să fie complet, la intrarea în hotel a fost amenajată o scenă dintr-o casă tradiţională, prezentare de costume tradiţionale, şterguri şi colac, iar în restaurant s-a putut auzi, ce-i drept, în surdină, muzică folclorică.