Sfârşit de an cu ghinion pentru centrala CET 1 a Oradiei. În noaptea de luni spre marţi, unul din cele două cazane funcţionale ale centralei s-a defectat.

"În consecinţă, temperatura agentului termic primar livrat din aceasta va scădea, în următoarele ore, sub valoarea la care se va putea asigura concomitent atât apa caldă de consum cât şi agentul termic pentru încălzire", se arată într-o informare trimisă marţi dimineaţă de societatea Termoficare.

Până când va fi repornit cazanul de rezervă, centrala va asigura orădenilor apă caldă, încălzirea funcţionând la parametri de avarie.

"Această situaţie va dura până în cursul serii (n.r. de marţi), mai mult pentru punctele termice situate cel mai departe faţă de centrală (Nufărul, Sânmartin)", se mai arată în informarea Termoficare.

Societatea îşi cere scuze orădenilor pentru disconfortul creat.

UPDATE:

Marţi după-amiaza, Termoficare Oradea a adus noutăţi privind revenirea centralei la funcţionarea normală.

"Începând cu orele 12.45 a început ridicarea temperaturii agentului termic primar la plecarea din centrală. Se estimează că până în jurul orei 20.00 aceasta va ajunge la valoarea stabilită de 112 grade C, ceea ce va permite, în tot sistemul, și reluarea furnizării agentului termic pentru încălzire la parametrii normali. Acest lucru se va produce treptat. În intervalul de timp ce a urmat avariei cazanului nr. 5, produsă în această noapte, și până acum a fost asigurată cu prioritate apa caldă de la toate punctele termice deservite", se arată în informarea societăţii.