Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de caniculă valabilă luni şi marţi în vestul şi local în sudul şi centrul ţării, inclusiv în judeţul Bihor, cu temperaturi maxime între 33 şi 36 de grade.

Potrivit avertizării, în jumătatea de nord-vest a ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

"Luni şi marţi, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare în vestul şi local în sudul şi centrul ţării,  unde indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local îl va depăşi uşor", se arată pe site-ul ANM. 

Luni temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, mai ridicate - spre 37-38 de grade - în Banat, sudul Crişanei şi vestul Olteniei.

Marţi valorile termice diurne vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 38 de grade în Banat şi vestul Olteniei.
În intervalul menţionat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

În cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va menţine ridicat în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestări specifice instabilităţii atmosferice.