Orădenii de diverse confesiuni sunt invitaţi, luni, să ia parte la Drumul Crucii, în organizarea artistului ceramist Dan Leş, în colaborare cu ABC Asociaţia Bărbaţilor Creştini Timişoara şi Asociaţia Servus - Baia Mare.

Practic, va fi vorba de un marş ce va comemora drumul spre Golgota şi crucificarea lui Iisus Hristos, denumit sugestiv "Drumul Crucii - Cu moartea pe moarte călcând", care va porni, la ora 17, din Parcul 1 Decembrie.

"Marşul este o reprezentare dramatică a Drumului Crucii parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui. Dramatizarea este realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism nu sunt graniţe. Personajele istorice: Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria - mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, vor purta costume de epocă", arată un comunicat semnat de Dan Leş.

Anul acesta, evenimentul a ajuns la cea de-a zecea ediţie. Marşul se va desfăşura şi în alte 6 oraşe din România: Arad (30 aprilie) Deva (1 mai), Hunedoara (1 mai), Braşov (2 mai), Bucureşti (3 mai) şi Deta (6 mai).