Orădenii căsătoriţi, dar şi cei care urmează să devină soţ şi soţie sunt invitaţi în grădina Palatului Baroc din Oradea a Episcopiei Romano-Catolice pentru a trece pe "Calea soţilor".

Perechile vor parcurge un traseu amenajat cu 16 puncte de oprire, în fiecare dintre ele fiind amplasate pancarte pe care sunt scrise - în limbile maghiară şi română - teme de meditaţie cu privire la diferitele etape din viaţa îndrăgostiţilor, de la prima întâlnire, până la sfârşitul vieţii.

"Parcurgerea acestei căi poate fi un bun prilej pentru o mai bună conştientizare şi aprofundare a relaţiei de iubire dintre soţi", se arată într-o informare transmisă de reprezentanţii Episcopiei.

Calea dedicată cuplurilor a fost amenajată cu ocazia Săptămânii Căsătoriei, sărbătorită între 8 şi 14 februarie. Pentru că evenimentul a fost un succes şi a atras mai multe cupluri de orădeni, invitaţia pe "Calea soţilor" a fost prelungită până duminică, 21 februarie. Cei care doresc să ajungă în grădina Palatului o pot face în intervalul orar 6 - 22.