Ministerul Educaţiei a publicat, luni, calendarul examenului de Bacalaureat din această vară, care confirmă că absolvenţii de liceu nu vor susţine decât probe scrise.

Potrivit ordinului de ministru, absolvenţii de liceu se vor înscrie la Bacalaureat între 3 şi 10 iunie, urmând ca între 11 şi 17 iunie să aibă loc echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.

Primul examen scris, cel la limba şi literatura română, va avea loc pe 22 iunie, iar o zi mai târziu va avea loc cel la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată pe 24 iunie, iar pe 25 cea la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate pe 30 iunie, până la ora 12, urmând ca tinerii nemulţumiţi să depună contestaţii în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20, respectiv pe 1 iulie, între orele 8 şi 12. Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.

Ordinul Ministerului Educaţie mai prevede că vor fi considerate centre de examen şcolile la care s-au înscris cel puţin 30 de candidaţi proveniţi din seria curentă şi din seriile anterioare. În sălile de exmaen, însă, absolvenţii de liceu vor trebui să stea la minimum 2 metri unii faţă de ceilalţi. Totodată, fiecare sală va trebui să aibă sisteme de supraveghere audio-video.

"Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii", a mai transmis Ministerul.

Calendar Bacalaureat