Comisia Juridică a Senatului a stabilit calendarul de audiere pentru ex-ministrul PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, care va fi chemat pe 19 aprilie în faţa Comisiei Juridice a Senatului, pentru a oferi un răspuns la solicitarea DNA pentru urmărirea sa penală, scrie agerpres.ro.

Dosarul va putea fi studiat în sala Comisiei juridice, în această săptămână, de senatorii jurişti şi de Bodog, iar raportul cu propunerea privind urmărirea penală va fi dat de Comisie pe 20 aprilie, a declarat preşedinta comisiei, senatorul PNL Iulia Scântei.

G4media.ro scrie că votul în plenul Senatului privind încuviințarea începerii urmăririi penale solicitată de DNA ar putea avea loc pe 21 aprilie. Scântei a precizat, însă, că Biroul permanent al Senatului poate stabili exercitarea votului în termen de cinci zile.

Procurorii DNA au cerut Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că, atunci când a fost ministru al Sănătăţii, a angajat fictiv la cabinet o consilieră din Oradea, care de fapt n-ar fi mers niciodată la muncă, în Bucureşti. Totuşi, timp de 12 luni de zile a primit salariu. Mai mult, Bodog ar fi semnat acte în locul acesteia.