Într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul partidului, PDL-iştii au dat replica acuzelor formulate cu o zi înainte de liderul liberal Cornel Popa, care a afirmat că Radu Ţîrle s-a împăunat cu proiectul de modernizare a Aeroportului, deşi acesta a fost doar acceptat de Guvern, fără însă să i se aloce finanţarea necesară.

Popa a pus la dispoziţia presei şi un document oficial prin care Guvernul recunoaşte că nu are toţi banii pentru finanţare, arătând că aeroportul orădean a fost pus la coadă în urma altor aeroporturi din ţară, pentru care s-au tras sfori pe vremea fostului Guvern Ungureanu, girat de PDL.

Pentru că Ţîrle nu a fost prezent la întâlnire (preferând să îşi facă campania electorală în judeţ), cel care i-a luat apărarea a fost Călin Mocan, şeful Gărzii de Mediu, şi el candidat, pe lista de consilieri judeţeni. El a spus că ieşirea lui Popa este nu doar "un atac" la persoana lui Ţîrle, dar şi "o diversiune".

"Cred că domnul Cornel Popa, aşa cum în urmă cu câţiva ani se declara părintele Autostrăzii, acum vrea să fie naşul Aeroportului din Oradea şi vrea să treacă la manşă în timpul zborului, lucru care nu cred că este permis conform legilor aeronautice", a spus, ironic, Mocan.

PDL-istul a afirmat că Ţîrle are meritul de a fi reuşit să facă paşi efectivi pentru modernizarea aeroportului pe actualul amplasament, ca acesta să nu fie mutat, aşa cum voiau UDMR-iştii.  "Aş vrea să îi răspund domnului Cornel Popa, spunându-i că Radu Ţîrle este salvatorul Aeroportului din Oradea, care pe ultima sută a primului său mandat ca preşedinte de CJ a intervenit pentru a se asigura că şi partea a doua a proiectului de modernizare va fi finanţată", a spus Mocan.

PDL-istul a mai afirmat că "astfel de proiecte majore durează timp îndelungat", datorită etapelor care trebuie parcurse în elaborarea studiilor şi proiectelor tehnice. "Ca urmare, noi am trecut hopul, prin lupta susţinută a domnului Radu Ţîrle pentru acest proiect. Şi acesta a fost aprobat, urmând să se finanţeze. Sunt etape fireşti, va urma semnarea contractului, la un moment dat", a spus Mocan.

Acesta a adăugat că, având în vedere principiul de funcţionare al Programului Operativ Sectorial, pe care a fost depus proiectul spre finanţare, şi anume "primul venit, primul servit", este convins "că Guvernul Ponta sau alt guvern care va veni va respecta întocmai acest calendar şi va finanţa proiectul". "Trebuie să înţelegem că niciun om politic nu poate să vină cu cei 18 milioane de euro în valiză".

Mocan a plusat, adăugând că, deşi Cornel Popa a arătat că proiectul este foarte bun, datorită specialiştilor care l-au realizat, acest fapt nu se datorează specialiştilor Aeroportului, ci "unor firme specializate, care domnul Ţîrle a avut grijă să fie alese cum trebuie, la fel cum a gestionat responsabil toţi banii publici ai Consiliului Judeţean Bihor".

Şi fostul prefect Gavrilă Ghilea, prezent la conferinţă, l-a lăudat pe Radu Ţîrle, afirmând că, dacă fostul preşedinte al CJ nu s-ar fi zbătut pentru aerogară, aceasta "nu primea viză Schengen şi cu asta uitam de Aeroportul din Oradea".