Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că vrea să candideze la preşedinţie şi că va înfiinţa un nou partid liberal, scrie Digi24.ro. Anunţul a fost făcut printr-o scrisoare adresată liberalilor.

"Al fi preferat să vă adresez acest mesaj ca participant la congresul PNL, în calitate de delegat, de candidat la preşedinţia partidului, aflat pe lista celor care solicită onoarea de a reprezenta PNL la alegerile prezidenţiale", a scris Tăriceanu.

El le-a transmis liberalilor că proiectul de fuziune dintre PNL şi PDL trebuie respins, întrucât ar reprezenta "o greşeală capitală". Totodată, Tăriceanu le-a spus că grupul de europarlamentari PNL trebuie să revină în Grupul ALDE.

"Vom iniţia imediat toate procedurile necesare înfiinţării legale a unui nou partid liberal, inclusiv strângerea de semnături şi adeziuni. Noi vom ţine vie flacăra liberalismului în România.

"Simultan, vom iniţia strângerea de semnături necesare înscrierii legale a candidaturii la preşedinţia României a subsemnatului, Călin Popescu Tăriceanu", se arată în document.