Ţara Beiuşului iese în lume. Primăria Beiuş organizează în perioada 20 - 22 octombrie prima ediţie a Târgului de Toamnă.

Manifestările vor începe vineri, când pe platoul din faţa monumentului Vânătorului de Munte va fi amenajat un parc de joacă pentru copii, în care vor avea loc programe cultural-artistice. În plus, aici vor fi deschise standuri pentru prezentarea de produse tradiţionale, locale şi meşteşugăreşti la care artiştii locali vor organiza pentru cei mici ateliere de creaţie.

Tot vineri, de la ora 12, va avea loc la Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş un simpozion pe tema "Posibilităţile de dezvoltare ale sistemului dual de învăţământ în Beiuş şi microregiunea Ţara Beiuşului" urmat de la ora 16, la Muzeul Municipal, de Salonul de toamnă a artiştilor plastici şi o prezentare a operelor autorilor beiuşeni. Pentru ora 17 este programat un workshop cu tema "Perspective de dezvoltare a oraşelor centre de micro-regiune".

Punctul de atracţie al evenimentului îl va constitui însă, în mod cert, târgul de toamnă "Cămara cu de toate" care va fi deschis sâmbătă de la ora 10. În cadrul târgului va avea loc, de la ora 15, un spectacol cultural-artistic, urmat de la ora 16 de un recital al al fanfarei "Cărăşenii" din Grădinari (Caraş Severin).

Prima ediţie a târgului de toamnă beiuşean se va încheia duminică cu un concert al Filarmonicii de Stat, organizat de la ora 16 la Casa de Cultură, precedat de la ora 17:30 de festivitatea dedicată celor mai longevive cupluri beiuşene, "Nunta de Aur".

Manifestările sunt organizate de Primăria Beiuş, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor, Filarmonica de Stat, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, CNIPT "Provincia Belenies 1442" şi "Fundaţia Euroregiunea Bihor – Hajdu Bihar" Oradea.