Orădenii care doresc să se specializeze în domeniul fondurilor europene se pot specializa ca manager proiect. Camera de Comerţ şi Industrie Bihor organizează în perioada 12 - 18 iulie, între orele 12:30 - 19:30, cursuri de specializare la sediul din strada Roman Ciorogariu 65.

Potrivit organizatorilor, absolvenţii cursului dobândesc cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru accesarea fondurilor structurale, derularea şi implementarea proiectelor finanţate prin intermediul fondurilor nerambursabile în conformitate cu criteriile Comisiei Europene.

Printre temele abordate în cadrul cursului se va număra: ciclu de proiect, instrumentele structurale alocate României 2007 - 2013, cererea de finanţare, selectarea echipei de proiect, întocmirea bugetului şi altele.

În cadrul programului de instruire, cursaţii vor completa o cerere de finanţare nerambursabilă în baza unei idei de proiect proprii pentru a se familiariza cu procedurile aplicabile în lucrul cu fondurile europene.

În urma examinării finale care va avea loc pe 19 iulie, de la ora 16, participanţii la curs vor primi un certificat de absolvire pentru ocupaţia de manager proiect recunoscut de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Taxa de participare pentru o persoană este de 900 lei, pentru două persoane din aceeaşi societate sau instituţie se va plăti 1.200 lei, iar pentru trei -1.500 lei.

Înscrierile se fac la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor sau telefonic la numărul 0359.816.676.