Şcoala online a venit cu reguli noi pentru profesori şi elevi deopotrivă, iar uneori cele două părţi intră în conflict.

Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor a lansat o scrisoare deschisă, după ce a constatat că sunt deficienţe de adaptare în cursurile de pe internet. "În ultima perioadă, am sesizat mai multe nereguli cu privire la modul de desfăşurare al cursurilor online, atât din partea domnilor profesori, cât şi din partea elevilor. Cu alte cuvinte, ambele părţi ale sistemului educaţional bihorean întâmpină probleme de comunicare şi adaptare la noul context", se arată în scrisoarea lansată joi de CJE.

Problema principală subliniată de CJE este că profesorii îi pedepsesc pe elevii care nu pornesc camerele web ale dispozitivelor pe care le folosesc, în timpul orelor de pe internet. Drept urmare, CJE face un apel către profesori, să nu-i mai treacă absenţi pe elevii care nu îşi pornesc camerele web, atâta timp cât ei sunt prezenţi în ora online şi răspund solicitărilor dascălilor.

În acelaşi timp, forul care îi reprezintă pe elevi le aminteşte acestora că, pentru evaluarea activităţii online, camera şi microfonul sunt absolut necesare, iar dacă întâmpină probleme tehnice, să le comunice respectuos profesorilor.

CJE Bihor le mai cere elevilor "să nu practice cyberbullying-ul şi să nu deranjeze buna desfăşurare a demersului educaţional".

"Ambelor părţi din sistemul educaţional le solicităm să comunice deschis şi să se înţeleagă reciproc. În această perioadă avem nevoie de susţinere şi solidaritate pentru a reuşi să trecem împreună prin aceste încercări", se mai arată în scrisoarea Consiliului.