Cinci camioane încărcate cu 54 de tone de deşeuri nu au fost lăsate să intre în ţară, în ultimele 24 de ore, prin două puncte de trecere a frontierei din judeţul Bihor şi Arad, acestea fiind oprite şi verificate de echipe formate din poliţişti de frontieră şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi Protecţiei Consumatorilor. Vehiculele erau încărcate cu mobilă second-hand, electrocasnice ori textile. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisarul-şef Laura Bondar, verificările au avut loc la punctele de trecere a frontierei Borş II şi Nădlac II, aflate în subordinea ITPF Oradea.

Cele cinci TIR-uri înmatriculate în România şi Elveţia erau conduse de trei şoferi români, unul maghiar şi unul elveţian.  

"Aceştia transportau 54.010 kilograme deşeuri, constând în diverse bunuri (textile, aluminiu, obiecte casnice şi mobilă second-hand) provenite de la societăţi comerciale din Italia, Germania, Franţa şi Elveţia pentru diferite firme din România", se arată în comunicat.

După mai multe verificări, realizate de poliţişti şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu din Arad şi Bihor precum şi ai Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor din ambele judeţe, autorităţile au stabilit că şoferii nu au documentele necesare pentru ca deşeurile să poată intra în România prin Borş II şi Nădlac II.

"Poliţiştii au întocmit astfel documente prin care li s-a interzis accesul în ţară, şoferii întorcându-se în Ungaria", a explicat, pentru BIHOREANUL, purtătoarea de cuvânt a ITPF Oradea, comisarul-şef de poliţie Laura Bondar.

Antonia Dobai
studentă

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!