Poliţiştii de frontieră din Borş au depistat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 04.10, la intrarea în ţară un autocamion cu remorcă marca Mercedes-Benz ce figura în evidenţe ca fiind furat din Germania.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român B. Boris, în vârstă de 29 ani, domiciliat în Bucureşti, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor Mercedes-Benz şi o semiremorcă marca Schmitz, pentru care a prezentat documente de înmatriculare lituaniene.
La controlul de frontieră s-a constatat că seriile de caroserie atât de pe autocamion cat şi de pe semiremorcă nu sunt aceleaşi cu cele înscrise în certificatele de înmatriculare prezentate pentru control", se arată în informarea trimisă de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit faptul că cele două vehicule figurează în bazele de date ca fiind furate din Germania.

"Şoferului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul cu numere de înmatriculare false şi tăinuire la furt", au precizat reprezentanţii ITPF Oradea. Până la finalizarea cercetărilor, vehiculele au fost reţinute de poliţişti.