Cozi întinse pe câțiva kilometri s-au format, marţi, la ieşirea din ţară prin punctul de frontieră Borş în contextul în care autorităţile maghiare efectuează controale amănunţite la automarfare, timpul mediu de aşteptare fiind de aproape patru ore.

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră au descoperit nu mai puţin de 60 de cazuri de migranţi care încercau să iasă ilegal din România şi să ajungă în Ungaria, aşadar autorităţile au luat măsuri suplimentare de verificare a celor care trec graniţa.

"În ultimile 24 de ore s-au înregistrat creşteri ale valorilor timpilor de aşteptare la automarfare pe sensul de ieşire din România ca urmare a faptului că autorităţile maghiare efectuează controale amănunţite la automarfare şi, totodată, a numărului mare de astfel de mijloacele de transport care se prezintă pentru ieşirea din ţară", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul-şef de poliţie Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Poliţia de frontieră le recomandă şoferilor de automarfare să verifice, în timp real, pe site-ul oficial al instituţiei timpii de aşteptare de la graniţele ţării, de obicei fiind aglomerate cele "populare" cum e şi punctul de trecere din Borş. Marţi, la ora 11, timpul de aşteptare în Borş era de 230 de minute.

În ultimele zile, poliţiştii de frontieră au descoperit la Vărşand (judeţul Arad) 42 de migranţi ascunşi într-o cisternă, precum şi alţi migranţi care încercau să iasă, în grup, ilegal din ţară.