Orădenii, mici sau mari, vor putea lua lecții, pentru a ști cum să acționeze în situații de urgență, cum ar fi un incendiu în bucătărie. În curtea Muzeului Ţării Crişurilor va staționa, în zilele următoare, un centru mobil de pregătire pentru cetățeni.

Cursurile de pregătire vor fi susţinute gratuit de pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana miercuri, între orele 12 şi 15, şi joi, între orele 9 şi 15. 

„Celor care vor opta să participe la activităţile de instruire, le vor fi prezentate mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor, modul adecvat de acţiune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă în propriile locuinţe, tehnologii de recunoaştere a pericolelor şi efecte multimedia", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Crişana, care menționează că centrul mobil a fost conceput să asigure o învățare prin experiențe.

Camionul are mai multe echipamente care simulează un incendiu într-o locuinţă, condiţii meteo extreme ori chiar un cutremur.

Cursanții vor învăţa cum să acţioneze în cazul unor astfel de incidente, pentru a-şi salva vieţile şi bunurile din locuinţă. Participarea este liberă și gratuită și nu necesită înscrierea prealabilă.

Denumit „Centru mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă", camionul a fost cumpărat şi pus la dispoziţia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în luna martie 2021, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Fundaţia pentru SMURD.

Este pentru prima dată când acesta va ajunge în Oradea. 

Acesta este primul simulator pentru instruirea populaţiei în caz de incendii ori dezastre naturale, care se plimbă prin toată ţara. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!