Campania de curăţenie de primăvară organizată de municipaliate s-a încheiat la finalul lunii martie, însă Primăria a decis să prelungească programul şi în aprilie, dat fiind că în luna martie vremea n-a fost tocmai favorabilă curăţeniei.

Astfel, între 11 şi 20 aprilie, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service va colecta deşeurile vegetale şi de volum mare pe care orădenii le vor lăsa în amplasamentele specifice din oraş. Aceste locuri sunt la intersecţiile dintre străzile: Ecaterina Teodoroiu cu Feleacului, Adevărului cu Brătianu şi Olteniei, Depoului cu N. Beldiceanu, Roman Ciorogariu cu Nicolae Iorga, Piaţa Creangă cu Menumorut, Bârsei cu Cantacuzino, Ion Bogdan cu I. Paun Pincio, Aluminei cu Fagului, B. Shaw cu Italiană, Crivăţului cu Apelor, Matei Corvin cu Nicolae Filimon, Barcăului cu Zarandului, Xenopol cu Şt. Octavian Iosif şi Fluieraşului, Barcăului cu Meşteşugarilor, Aviatorilor cu N. Bolcaş, Bradului cu Cuza Vodă, Octavian Goga cu Abatorului, O. Goga cu Calea Aradului, Tuberozelor cu Sulyok Istvan, Mihai Viteazul cu Kogălniceanu, Piaţa Cetăţii cu Sucevei, Nicolae Olahus cu Alexandru Vlahuţă, Sextil Puşcariu cu Beiuşului, Listz Ferencz cu Leonardo da Vinci, Seleuşului cu Războieni, Muntele Găina cu Războieni, Almaşului cu Banatului, Ciobanilor cu Johann Gutenberg, Maramureşului cu Rădăuţilor şi Dragoş Vodă cu Barierei. De asemenea, zone de colectare mai sunt în Podgoria centru (lângă staţia de autobuz) şi pe strada Al. Cazaban, lângă Liceul Don Orione (spre parcare).

Orădenii trebuie să respecte aceste amplasamente şi perioada în care pot lăsa gunoaiele. Dacă nu, ei pot fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei, dar şi cu plata transportului acestor reziduuri de către RER.