Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat că în cadrul Programului Naţional de Imunizări şi în conformitate cu precizările Ministerului Sănătăţii, începând cu luna octombrie, în judeţul Bihor se vor desfăşura campaniile şcolare de vaccinare.

Astfel, în perioada 11-22 octombrie elevii din clasele de-a II-a vor trece prin vaccinarea antirujeolică-antirubeolică-antiurliană (antioreion sau anti-parotidită epidemică). Calendarul imunizărilor continuă între 8 şi 19 noiembrie cu vaccinarea antidiftero-tetanică a elevilor din clasele a IX-a, respectiv între 22 noiembrie şi 3 decembrie cu vaccinarea antipoliomielitică a elevilor de clasa a III-a.

Micuţii de clasa I vor fi vaccinaţi în aprilie 2011 împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului, urmând ca elevii de clasa a VIII-a să fie imunizaţi antidiftero-tetanic în mai 2011.

Aceste etape de vaccinare se vor face în cabinetele şcolare, în timp ce vaccinarea copiilor care nu merg la şcoală se va face de către medicii de familie.

DSP cere cadrelor didactice şi părinţilor sprijin pentru buna desfăşurare a acestui program, întrucât costurile vaccinării sunt acoperite de Ministerul Sănătăţii.