Administraţia Socială Comunitară Oradea a anunţat, luni, printr-un comunicat, că iniţiativa "Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te-ai afla!" va fi preluată şi de alte instituţii care oferă servicii de asistenţă socială din ţară.

Decizia a fost luată, vineri, 22 mai, la şedinţa Comitetului Coordonator al Corpului Profesional al Specialiştilor în Servicii Sociale, unde directoarea ASCO, Arina Moş, a prezentat campania şi scopul ei. În unanimitate, reprezentanţii celorlalte instituţii prezente au votat să promoveze campania în oraşele şi judeţele lor.

"Ne mândrim cu faptul că această campanie promovată de către ASCO, la nivel local, a reuşit să se extindă în toată ţara şi ne dorim ca la finalul acesteia să înaintăm autorităţilor centrale propuneri în vederea susţinerii unor programe care să sprijine familia", a precizat Arina Moş.

Preşedintele Consiliului de Coordonare al Specialiştilor în Servicii Sociale, Ştefana Zibileanu, a afirmat că demersul ASCO este un exemplu de bună practică.

Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) a lansat, pe 21 aprilie, campania "Singuri acasă - Ai grijă de copiii tăi oriunde te-ai afla!". Proiectul este adresat copiilor care au rămas singuri în ţară, în grija bunicilor sau a familiei extinse, după ce ambii părinţi au plecat în străinătate şi celor din familii monoparentale, aflaţi în aceeaşi situaţie. În cadrul campaniei, aceştia pot beneficia de consiliere psihologică gratuită, la cabinetul mediului Anca Frăţilă din str. Mihai Viteazul nr. 12.