Sărbătorile sunt un bun prilej să dăruim şi să-i facem fericiţi pe cei din jur. Acesta este motivul pentru care Asociaţia Caritas Eparhial Oradea şi centrul comercial ERA Park dau startul vineri, 11 decembrie, unei noi campanii caritabile inedite, în urma căreia cei 75 de copii, beneficiari ai Centrului de zi Ioaniş, aflat în grija Caritas, vor avea un an mai bun.

Astfel, cei care trec prin zona Galeriei Comerciale până pe data de 22 decembrie pot lua, din aşa numitul brad al dorinţelor, unul dintre cele 150 de bileţele care reprezintă dorinţele copiilor de la acest centru, intră într-un magazin şi, când se întorc, având asupra lor bileţelul şi cumpărăturile indicate pe el, primesc un ren colindător din pluş.

Dorinţele sunt, de fapt, obiecte necesare pentru ca beneficiarii să îşi poată desfăşura în continuare activitatea la Centrul Caritas: de la carioci sau caiete până la jocuri lego, puzzle-uri sau cărţi cu poveşti.

Voluntarii Asociaţiei sunt de găsit în fiecare zi a campaniei, între orele 16 şi 21. „E foarte important de ştiut că absolut toate donaţiile sunt înregistrate şi totul e legal”, a subliniat, din partea organizaţiei, Adela Ghiţulescu.

Centrul de zi pentru copii Ioaniş are menirea să îi ajute pe copiii aflaţi în risc de abandon şcolar, care provin din familii monoparentale sau au o situaţie financiară dificilă, să îşi depăşească greutăţile, să înveţe, să se dezvolte armonios şi să îşi cultive abilităţile, inclusiv cele sociale. De serviciile acestui centru beneficiază 75 de copii din clasele I-VIII, care, prin intermediul unor activităţi recreative, sunt îndrumaţi să îşi cultive talentele şi să se relaxeze la maxim în timpul liber, primind, totodată, şi o masă caldă, inclusiv gustare, în zilele lucrătoare.

Alătură-te şi tu campaniei! Fă-ţi cadou un ren, ca să faci şi altora zilele mai bune!

(advertorial)