Oamenii lui Băsescu din Bihor fac orice ca să iasă în faţă. Anunţat drept cap de listă din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) Bihor pentru Consiliul Local Oradea, Horea Vuşcan vrea cu orice preţ să se facă remarcat.

Luni, în locul conferinţei obişnuite de la sediul PMP Bihor, Vuşcan a dus reprezentanţii presei locale la vila lui situată în apropierea Mănăstirii Sfintei Cruci, vrând să demonstreze că "o duce bine" şi, drept urmare, n-ar atenta la banul public şi nu s-ar lăsa corupt.

"La 34 de ani, am tot ceea ce-mi doresc. Am părinţii sănătoşi, am familia aproape, sunt realizat din punct de vedere financiar, sunt sănătos. În momentul în care ai tot ce-ţi doreşti, practic e greu să mai fii motivat de chestii financiare, care ţin de abuz şi de corupţie", a spus Vuşcan în neobişnuita conferinţă de presă, adăugând că s-a realizat şi datorită unor "lecţii crunte" de viaţă.

Horea Vuşcan a mai afirmat că, fiind patron de firmă, s-a lovit de "şantaj şi corupţie" în sistemul public în mai multe oraşe din ţară şi că îşi doreşte să schimbe acest lucru şi să liberalizeze cât mai multe servicii publice. "Am două opţiuni, fie mă complac în situaţie, fie încerc să mă implic şi să schimb ceva".

Prezent la întâlnirea cu presa, preşedintele PMP Bihor, ex-jurnalistul Daniel Meze, a declarat că listele cu candidaţii pentru alegerile locale vor fi depuse spre finalul săptămânii acesteia. Oamenii lui Băsescu mizează pe aceiaşi doi noi lideri ai formaţiunii, Horea Vuşcan şi Daniel Meze, care vor ocupa primele două poziţii ale listelor pentru Consiliul Local Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor, la Oradea lista fiind deschisă de Vuşcan, iar la judeţ de Meze.

Candidatul pentru postul de primar al municipiului Oradea este în continuare incert, dar sunt toate şansele ca acesta să fie acelaşi Vuşcan, în ciuda nemulţumirilor exprimate de conducerea centrală a PMP cu privire la trecutul candidatului.