Pe măsură ce se apropie ziua votului, campania electorală devine tot mai aresivă. La propriu. PDL Bihor a anunţat vineri, printr-un comunicat, că un simpatizant al partidului, din Pietroasa, a fost bătut de un individ îmbătat de candidaţii USL din comună.

Prin comunicatul intitulat "Agresiuni sub "brandul" USL la Pietroasa", şi semnat de preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, organizaţia judeţeană "îşi exprimă îngrijorarea cu privire la utilizarea violenţei în campania electorală de către candidaţii USL la Primăria şi Consiliul local Pietroasa".

"În seara de 31.05.2012, pe terasa ABC-ului din localitatea Măgura, candidatul USL la Primăria Pietroasa, actualul viceprimar Pîlea Cornel, împreună cu consilierul local şi candidat la un nou mandat, Laza Alin, i-au oferit o navetă de bere numitului Gabor Alexandru Damian, domiciliat în Măgura, cunoscut ca având un comportament recalcitrant, instigându-l la violenţă împotriva membrilor şi simpatizanţilor PDL prezenţi la faţa locului", acuză PDL-iştii în comunicat.

Potrivit documentului, prima victimă a huliganului a fost Vasile Jurcă, un susţinător PDL, "care a fost lovit cu pumnii şi picioarele, fiind nevoit să solicite ajutor la numărul de urgenţă 112".

PDL-iştii acuză că inclusiv poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, subofiţerii Ţigan Nicolae şi Marton Silviu, "au fost ultragiaţi de acelaşi element turbulent, Gabor Alexandru Damian, care i-a agresat fizic şi le-a rupt uniformele".

"Ameninţaţi fiind, oamenii legii au făcut uz de armă în plan vertical, apoi au solicitat întăriri prin 112. În loc să intervină pentru izolarea turbulentului, candidatul USL Pîlea Cornel a încercat să intimideze echipajul de poliţie pentru muşamalizarea anchetei", mai acuză PDL-iştii.

Conflictul a fost oprit abia după ce la locul altercaţiei au ajuns mai multe echipaje de Poliţie, o ambulanţă şi procurorii Parchetului Beiuş.

"Scandalagiul cu "mandat politic" a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat astăzi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile", mai scriu PDL-iştii.

Reprezentanţii democrat liberali mai afirmă că nu este pentru prima data când candidatul USL la Primăria Pietroasa Cornel Pîlea comite acte de violenţă sau instigă la agresiuni fizice şi verbale împotriva adversarilor politici, susţinând că în ultimele săptămâni au fost înregistrate câteva asemenea cazuri.

"Filiala Bihor a PDL face un apel la calm şi reţinere, invită competitorii politici la responsabilitate şi solicită organelor în dept să acţioneze în spiritul şi litera legii", încheie comunicatul.

Cazul agresorului, Alexandru Gabor, 19 ani din localitatea Măgura, a fost prezentat BIHOREANULUI vineri dimineaţă, în baza declaraţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Parchetul Beiuş, care nu a precizat însă că la mijloc ar fi vorba de vreo dispută electorală.