Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova a lansat un videoclip inedit pe rețelele de socializare, cu mesaje șocante, pentru a-i determina pe cetăţeni să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2. "În Chişinău avem cel mai mare cimitir din Europa. Aşa că nu-ţi fă griji!", le transmite un gropar celor nevaccinaţi anti-Covid şi care nu respectă regulile.

La începutul clipului, postat pe 5 noiembrie pe pagina de Facebook a ministerului, un medic arată că peste 7.000 de moldoveni infectaţi cu Covid-19 au murit şi că tulpinile noi sunt mult mai agresive şi contagioase. "Dar tu nu trebuie să-ţi faci griji", arată el într-o notă ironică.

Apoi, apar imagini dintr-un cimitir, unde groparul sapă un mormânt. "Aici se află cel mai mare cimitir din Europa. Aici îs destule locuri", le transmite el celor care nu s-au vaccinat şi care ignoră pericolul pandemiei. 

Videoclipul continuă în aceeaşi notă şi îl prezintă și pe un şef al unei firme de pompe funebre care spune că afacerea sa merge excelent de când cu pandemia.

"Doctorii vor ceda din cauza extenuării. Dar tu să nu-ţi faci griji. Asta nu e problema ta. Să se descurce ei cumva", spune apoi şi un asistent medical.

Clipul se încheie cu o recomandare a ministerului care le transmite moldovenilor să se vaccineze anti-Covid dacă își doresc să trăiască. 

Potrivit platformei Worldometers.info, care oferă date la zi cu situația pandemiei de Covid în toate statele din lume, numărul total al cazurilor de Covid-19 în Republica Molodva, de la începutul pandemiei și până în prezent, a ajuns marți la 347.105 de cazuri, bilanțul deceselor la 8.144, iar cel al cazurilor active la 12.970. 

Vezi videoclipul lansat de Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova: