Cseke Attila îşi continuă campania originală. Candidatul la Primăria Oradea şi-a propus să nu doarmă timp de 24 de ore, iar în loc de somn, să-şi facă "lobby" printre orădeni. La fel cum a procedat şi în 2008, când a candidat pentru funcţia de senator UDMR, Cseke Attila şi-a programat o serie de activităţi care să acopere cât mai multe domenii.

Ziua a început la ora 9, cu un mic dejun cu presa, în cadrul căruia Cseke şi-a anunţat programul. Astfel, la ora 10, candidatul UDMR a plecat alături de câţiva susţinători pe bicicletă spre Rogerius, unde s-a arătat nemulţumit de lucrările de la Centrul Oncologic, a vizitat Piaţa Rogerius, unde a discutat cu comercianţii, iar apoi s-a deplasat la cortul său de campanie amplasat în Parcul Magnolia.

De la ora 12.20, Cseke Attila a mers să discute cu pieţarii şi cu orădenii care-şi fac cumpărăturile în Piaţa Ioşia, iar de la ora 13 şi-a programat să ia prânzul alături de vârstinicii de la Căminul de bătrâni Sf. Martin din strada Bumbacului.

De la ora 15, Cseke va merge să participe la o şedinţă de redacţie a publicaţiei de limbă maghiară Reggeli Ujsag, în timp ce de la ora 16, participa la dezvelirea unei plăcuţe la monumentul istoric Magazinul Deutsch, din strada Vasile Alecsandri, unde funcţionează acum o unitate bancară. Spre seară, la ora 18, Cseke se va întoarce între presari, participând la închiderea ediţiei la sediul Bihari Naplo şi al Jurnalului bihorean.

La ora 20, împreună cu principalii contracandidaţi la Primăria Oradea, Ilie Bolojan şi Mihai Groza, candidatul UDMR va participa la o dezbatere în Parcarea Independenţei, realizată şi transmisă live de postul TV Digi 24.

De la ora 21, candidatul va lua cina la restaurantul Lactobar de pe Republicii, iar apoi, de la ora 22.30, va porni la lipit de afişe. "Împreună cu tinerii din echipa mea, vom completa afişele acolo unde acestea au fost rupte, ori deteriorate", a declarat candidatul.

Pe timpul nopţii, Cseke va vizita Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde va sta de vorbă cu personalul, apoi Ambulanţa, va merge în Gară şi va vizita o brutărie. De asemenea, şi-a propus şi să stea de vorbă cu taximetrişti. "Voi discuta cu oamenii să vedem care sunt problemele în fiecare domeniu. De exemplu, cu taximetriştii aş vrea să discut care sunt activităţile de noapte în oraş", a spus Cseke.

Dimineaţa, de la ora 4.30, Cseke va lua primul tramvai care pleacă în oraş, iar de la ora 5 va participa la activităţile de difuzare a presei. De la ora 6 dimineaţa, va urca la Ciuperca, de unde va privi răsăritul. "Trebuie să recunosc că n-am avut parte de aşa ceva şi mi-am dorit să mă duc la Ciuperca şi să văd răsăritul de sus", a spus Cseke.

De la ora 6.30, Cseke va merge în Piaţa Mare să discute cu comercianţii care cam pe atunci îşi desfac marfa. Chiar dacă va avea în spate un program plin şi fără odihnă, candidatul îşi va încheia maratonul ieşind la jogging pe malul Crişului, în zona Podului Dacia. De la ora 9, el îşi va prezenta concluziile într-o nouă conferinţă de presă.

Cseke Attila a precizat că, "pentru că nu vrea să apară discuţii", nu şi-a programat vizite la nicio instituţie şi nici la Poliţie. "Sper că voi rezista acestui maraton. În urma celui din 2008 am învăţat multe lucruri şi sper că şi această acţiune va aduce lucruri intersante pentru mine", a mai precizat UDMR-istul.