Fără risipă

În secolul tehnologiei şi al vitezei, când în tratarea oricărei boli orice secundă e preţioasă, să stai la cozi pentru a-ţi îngriji de sănătate sau să zaci internat zile în şir pentru analize şi un diagnostic e pierdere de vreme, dar şi de bani. "Leacul" îl oferă Clinica NewMedics, care a deschis, recent, un punct de lucru şi la Oradea. Este vorba, practic, de un spital "de zi", în care pacientul vine dimineaţa şi, cel mai târziu, pleacă seara, fiind ţinut fix cât e nevoie pentru investigaţii, diagnostic şi îngrijirile medicale necesare cu eficienţă maximă.

Foncea.jpgPotrivit managerului noului spital, economistul Dacian Foncea (foto), decizia de a deschide această clinică a avut la bază două raţiuni, îmbrăţişate de investitorul străin care a ales Oradea. Prima e că statisticile arată că pacienţii se pot investiga, diagnostica şi trata pentru anumite afecţiuni pe parcursul unei singure zile, fără să fie nevoie de zile în şir de spitalizare şi implicit de bani cheltuiţi în plus, iar a doua e că specialităţile clinicii se pliază perfect pe acest sistem spitalizarea de zi. "În sistemul de spitalizare continuă, fie că e vorba de stat sau privat, fondurile sunt insuficiente. Practic, spitalizarea de zi e ca un "tampon" între dorinţa pacienţilor de a se trata în spital şi imposibilitatea unui sistem de spitalizare continuă de a-i suporta financiar", spune managerul.

Fără pierdere de vreme

La Clinica NewMedics, "reţeta" este simplă. Practic, omul se prezintă, pe bază de programare, la spital, iar într-o zi se fac toate investigaţiile de care are nevoie pentru un diagnostic, iar mai apoi un tratament corect.

"Cu alte cuvinte, după ce investighează pacientul, dacă situaţia impune, medicii recomandă pacienţilor internare continuă într-un spital cu această activitate. Dacă afecţiunea poate fi rezolvată într-o formă scurtă de spitalizare, atunci cazul este rezolvat la nivelul clinicii. Oamenii nu au timp să bolească într-un spital. Ei vor să li se stabilească un diagnostic rapid şi să fie trataţi repede. Investiţia a fost făcută tocmai pentru a da o variantă pacientului ocupat, care nu e dispus să picheteze medicul curant pe holurile spitalului şi care e dispus să plătească un preţ corect pentru aceste servicii", rezumă managerul Dacian Foncea. De reţinut este însă că, deşi privat, spitalul nu se adresează doar celor cu "dare de mână".

"Sănătate pentru comunitate"

Pentru că sănătatea nu ţine cont de câţi bani ai în portofel, dar şi pentru că cea mai bună reclamă vine chiar din fapte, spitalul a iniţiat campania "Sănătate pentru comunitate", în cadrul căreia în luna iulie toţi pacienţii se pot investiga gratuit! Condiţia este ca aceştia să sune şi să îşi facă programare din timp la spital, la telefon 0359-415.315, fax 0359-416.121, se aibă bilet de trimitere de la medicul de familie, o dovadă că e asigurat, precum şi un act de identitate.

Fără să înainteze sume, managerul Foncea susţine că şi la finalul proiectului preţurile promovate de clinică vor fi mai mult decât decente. "Misiunea noastră este chiar "sănătate pentru comunitate". Dorim să facem un act medical în respectul faţă de pacient. Condiţiile de tarifare, după promoţie, vor fi decente, adaptate atât serviciilor pe care le putem oferi cât şi veniturilor pacienţilor noştri", promite economistul.

Spitalul transparent

Clădirea care adăposteşte spitalul NewMedics este situată pe strada Vlădeasa nr. 70, are două etaje, "tapetate" cu aparatură modernă şi mobilier pe măsură, arătând ca un "bloc de sticlă". Specialiştii de aici nu se opresc doar la a pune un diagnostic şi a prescrie tratamentul necesar, ci merg mai departe, făcând şi recomandări şi evaluând starea de sănătate a pacientului pentru a putea obţine cele mai bune rezultate.

Pacienţii au parte de consultaţii complexe şi serioase de la medici pregătiţi pentru a-şi primi şi trata pacienţii, fie că e vorba de Medicină internă (afecţiuni cardiovasculare, dismetabolice, reumatologice, digestive, hematologice şi renale), Endocrinologie (hipotiroidismul, tiroidita hasimoto, hipertiroidismul, nodulii tiroidieni, obezitatea, sindromul ovarului polichistic) ori Somnologie, ştiinţa care studiază tulburările de somn. De altfel, aceasta din urmă este şi o particularitate a clinicii orădene, deoarece e unică un ţară.

Şi lucrurile nu se opresc aici. Pentru că după Bucureşti şi Braşov, brandul NewMedics urmează să pătrundă şi în alte oraşe importante. Cât priveşte Oradea, planurile sunt şi mai mari, urmând ca în scurt timp să deschidă şi alte puncte de lucru.

ADVERTORIAL