Rotaract Club Oradea organizează, pe 29 şi 30 mai, ediţia a treia a proiectului "Jos textila, întoarce fila!", care se va desfăşura la restaurantul Butoiul de Aur.

Aici, orădenii sunt chemaţi, între orele 12 şi 21, să doneze obiecte vestimentare pentru orice vârstă, precum şi jucării, primind în schimb cărţi din diverse domenii, cum ar fi belestristică, educaţie, cărţi pentru copii şi de reţete culinare. Volumele au fost strânse de organizatori cu ajutorul Rotary Club Oradea 1113 şi Consiliului Judeţean al Elevilor.

De asemenea, de la faţa locului se vor putea achiziţiona bilete de tombolă cu premii în cărţi, bilete la Teatrul Regina Maria, vouchere wellness şi altele.

Hainele adunate vor ajunge la persoane nevoiaşe, iar cărţile rămase în urma proiectului vor fi donate, anunţă organizatorii, Liceului "Nicolae Bălcescu" din Gyula, singurul cu predare în limba română din Ungaria. Potrivit reprezentanţilor Rotaract Club Oradea, proiectul este menit să încurajeze mai ales tinerii să renunţe la un lucru superficial în favoarea unuia de valoare, promovând în acelaşi timp lectura.

La primele două ediţii ale proiectului s-au strâns 200 de saci cu îmbrăcăminte. De asemenea, 1.200 de volume rămase au fost donate bibliotecii din Lăzăreni şi Fundaţiei Comunia.