Un tânăr pompier bihorean a demonstrat că este şi un bun sportiv, joi, când a devenit campion naţional la culturism, la categoria 75 de kilograme.

Suflet de campion

Este vorba despre soldat George Furcic, pompier servant în cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita, în vârstă de 23 de ani, care a participat la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness, organizat de federația de resort. 

Concursul, care a început joi şi se încheie duminică, are loc la Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, acesta nu este primul titlu în culturism obţinut de tânărul salvator. „George a reuşit performanţa de a fi deţinătorul mai multor titluri de campion naţional şi vicecampion internaţional la competiţiile de profil", se arată în informarea ISU.

Tânărul este implicat și în comunitate. El a organizat la începutul lunii aprilie, în Marghita, împreună cu Asociaţia "O şansă pentru toţi", un eveniment caritabil pentru o fetiţă de 5 ani din judeţ care are nevoie de sprijin financiar pentru terapii.

Aur la săritura în lungime

Tot în această săptămână, de miercuri până vineri, şase subofiţeri din cadrul subunităţilor ISU Crişana au participat la Campionatul Naţional de Atletism şi Cros, desfăşurat la Piatra-Neamţ. Acest concurs a fost destinat exclusiv salvatorilor, astfel că s-au întrecut 80 de pompieri militari din toată ţara.

Pompierii participanţi din Bihor au fost: plutonier adjutant şef Nagy Robert, plutonier adjutant Petru Lipai, plutonier adjutant Octavian Popa, plutonier major Adrian Mălăieş, plutonier Paul Suciu şi soldat Laviniu Dărăban.

La finalul competiţiei, pompierii militari bihoreni au ocupat treptele podiumului la probele de săritură în lungime, viteză 100 de metri şi cros 1500 metri, obţinând totodată şi şase menţiuni la diferite probe ale competiţiei. 

ISU detaliază că Petru Lipai a obţinut medalia de aur la săritura în lungime şi cea de argint la viteză 100 metri la categoria de vârstă între 35 - 45 ani, iar Nagy Robert a ocupat locul II la săritura în lungime, respectiv locul III la rezistenţă 1500 metri.

Pe de altă parte, soldat Laviniu Dărăban, care face parte şi din echipa naţională de minifotbal a României, s-a clasat, alături de coechipierii săi, pe locul III, la Campionatul European de Socca Minifotbal (Socca EuroCup), organizat la Chişinău, în Republica Moldova, în perioada 09 -12 mai. Echipa va participa astfel, în luna noiembrie a acestui an, la Campionatul Mondial de Socca Minifotbal, ce se va desfăşura în statul Oman.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!