După ediţia din toamnă, judeţul Bihor va găzdui din nou, la un interval de doar câteva luni, Campionatul Naţional de cross. Întrecerile, care se vor desfăşura în Pădurea din Băile Felix, sunt programate pentru joi, 3 martie, cu începere de la ora 10.

Faţă de anul trecut, vom avea de a face la ediţia din acest an a Naţionalelor de cross cu o probă în plus, este vorba despre cea de juniori II, introdusă pe lângă cele de seniori, tineret şi juniori I.

Organizatorii, Federaţia Română de Atletism, CS Crişul Oradea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a judeţului Bihor şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor, se aşteaptă la o participare numeroasă de sportivi, de peste 350.

Întrecerile se vor constitui şi într-o utilă repetiţie în vederea participării, 10 zile mai târziu, a lotului naţional la Campionatele Balcanice de la Kraguevac (Serbia). De altfel, primii 5 de la fiecare categorie a Naţionalelor de la Băile Felix vor reprezenta România la întrecerile balcanice.

Prima probă a Naţionalelor de joi, având startul de la ora 10, va fi cea de 4.000 metri, rezervată junioarelor I şi II. Vor urma, apoi, juniorii I şi II, la 6.000 metri, apoi, tineretul fete, la 6.000 metri, tineretul băieţi, la 8.000 metri, senioarele, care vor concura tot pe distanţa de 8.000 de metri şi, nu în ultimul rând, seniorii, care vor alerga pe o distanţă de 10.000 de metri.

Judeţul Bihor va fi reprezentat la aceste întreceri de 12-14 sportivi, care vor concura pentru CS Crişul, CT "Mihai Viteazul" şi CN "Samuil Vulcan " Beiuş.

La competiţie va fi prezent binecunoscutul antrenor federal Zsolt Gyongyossi şi Nicolae Curta, vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism.