După o rundă de calificări care s-a desfășurat cu o zi înainte, 12 barmani orădeni s-au întrecut, joi seară, în cadrul primei ediţii a Bar Contest Oradea, organizată de asociaţia de profil din oraşul de pe Crişul Repede. Evenimentul s-a ţinut la Rivo Restaurant & Lounge.

În semifinală, concurenţii, barmani în puburi, cluburi şi baruri din oraş, au avut de pregătit patru cocktailuri - Dutch Negroni, Aviation, Jack Honey cu Ginger, Passion Fruit Margarita – în trei minute.

Un juriu format din trei specialişti au analizat de aproape felul în care concurenţii au preparat cocktailurile, ce cantităţi de ingrediente au folosit, dacă au respectat reţetele, precum şi felul în care au arătat la final cocktailurile.

În aplauzele colegilor şi altor curioşi care au participat la eveniment, barmanii din Oradea s-au grăbit să pregătească rapid băuturi gustoase şi arătoase.

Din semifinalişti, cei mai buni cinci au trecut mai departe în finală, unde au avut de trecut proba de Cocktail Concept, adică au trebuit să prepare şi să prezinte un cocktail original şi interesant folosind între ingrediente 20 ml de Bols, producător olandez de lichior.

Prima ediţie a Bar Contest Oradea a avut ca premii produse specifice pentru bar, precum şi diverse vouchere pentru vacanţe, produse şi servicii.

În cadrul Bar Contest Oradea, miercuri, s-a organizat şi un seminar ţinut de Krzysztof Rathnau, brand ambasadorul Bols din Olanda, care le-a vorbit participanţilor despre noile tendinţe în materie de cocktailuri, precum şi tehnici noi de preparare.

"La nivel de Oradea ne-am plafonat pe partea asta de servicii şi de produse. În oraşe mai mari, precum Cluj şi Bucureşti, se încearcă mereu să se vină cu ceva nou pe piaţă. Având în vedere că oraşul e în continuă creştere, trebuie să facem un pas în faţă", a spus Laurenţiu Sasu de la Tabu Social Events, organizatorul Bar Contest Oradea, alături de Asociaţia Barmanilor Orădeni.