După o zi de pauză, vineri se reia la Oradea Campionatul European de baschet feminin junioare sub 18 ani, Divizia A. Competiţia a ajuns la jumătate şi, vineri, 12 august, sunt programate primele jocuri eliminatorii, cele din faza sferturilor de finală.

Din păcate, situată pe ultimul loc în grupa principală E, echipa României nu a reuşit să pătrundă între primele 8 echipe şi a trebuit să se mulţumească cu turneul locurilor 9-12.

Astfel, în primul joc pentru acest turneu, al locurilor 9-12, reprezentativa României va întâlni de la ora 20.15 naţionala Cehiei, formaţie situată pe locul 5 în grupa principală F.

În cealaltă partidă din această fază, Slovenia, locul 5 în grupa E, o are ca adversară, de la ora 15.45, pe echipa Italiei, clasată pe ultimul loc, al 6-lea, în grupa F.

În meciurile eliminatorii, din faza sferturilor de finală, care deţin capul de afiş al zilei, de la ora 13.30, Spania întâlneşte Olanda, de la ora 15.45, Franţa - Polonia, cu începere de la ora 18, Suedia se confruntă cu Serbia, iar de la ora 20.15, Belgia o are ca adversară pe naţionala Turciei.