Arena "Antonio Alexe" din Oradea a găzduit luni jocurile ultimei etape din faza grupelor Campionatului European de baschet feminin U18 - Divizia B.

În cadrul grupei A, echipa Germaniei a învins la capătul unui meci de mare luptă Estonia, cu scorul de 49-48, însă nu a reuşit să obţină calificarea pentru faza superioară, pentru că avea nevoie de o victorie mult mai clară. S-a calificat însă Estonia, alături de Letonia, cea care a învins de această dată Irlanda la o diferenţă de 26 de puncte, cu 70-44.

În grupa B, Finlanda a dispus la o diferenţă de 7 puncte, cu scorul de 59-52, de Bosnia Herţegovina, şi a ocupat primul loc, în timp ce Bulgaria s-a impus clar în faţa Luxemburgului, cu 88-59, şi, de asemenea, s-a calificat pentru faza următoare.

La Timişoara, echipa României a cedat din nou, aşa cum era de aşteptat, în faţa Ungariei, cu scorul de 57-87, în cadrul grupei D, terminând, de altfel, pe ultima poziţie a acestei grupe. Orădeanca Timea Peter a evoluat 11 minute în echipa tricoloră, timp în care şi-a trecut în cont şi 3 puncte.

Alături de Ungaria, din grupa D s-a mai calificat şi Muntenegru, iar din grupa C merg mai departe Israel şi Anglia.

După o zi de pauză, competiţia se va relua miercuri, când la Oradea vor avea loc primele meciuri din cea de-a doua fază a grupelor, în timp ce la Timişoara se vor disputa partidele de clasament, dintre echipele eliminate.

Astfel, în Arena "Antonio Alexe" vor avea loc jocurile din fazele superioare, care vor conta mai întâi pentru grupa E, din care vor face parte Finlanda, Estonia, Letonia şi Bulgaria. La rândul ei, grupa F va fi alcătuită din Ungaria, Israel, Anglia şi Muntenegru.