Campionatul European de baschet feminin U18 - Divizia B, care a avut loc la Oradea şi Timişoara, s-a încheiat duminică, la Arena "Antonio Alexe" din Oradea, cu finalele şi jocurile de clasament dintre primele opt echipe.

Reprezentativa Ungariei a câştigat competiţia, după ce în ultimul act a învins Estonia, cu scorul de 58-52.

Meciul a stat sub semnul echilibrului, însă reprezentativa Ungariei a fost cea care a avut iniţiativa şi a condus mai mult pe tabela de marcaj. Kadri Uliga, din echipa Estoniei, a fost principala marcatoare a jocului, cu 20 de puncte, în timp ce de la maghiare Dorottya Nagy şi Bernadett Horvath au înscris câte 13 puncte.

Pe locul III s-a clasat Israelul, care în finala mică a învins echipa Letoniei, cu scorul de 71-64. Astfel, primele trei clasate, Ungaria, Estonia şi Israel, au obţinut promovarea în Divizia A.

În meciul pentru locul V, Finlanda a învins Muntenegru, cu scorul de 59-52, iar pentru poziţia a VII, Bulgaria a depăşit Anglia, cu 77-61.

România a încheiat competiţia pe poziţia a 12-a din 17 participante, învingând, sâmbătă la Timişoara, cu scorul de 70-52, echipa Irlandei. În acest ultim meci, orădeanca Timea Peter a marcat 4 puncte, în 19 minute jucate.