Federaţia Română de Baschet a obţinut, în premieră, organizarea unui Turneu Final continental de prim rang. Board-ul FIBA-Europe a atribuit României organizarea turneului final al Campionatului European din 2011, U18 feminin, Divizia A, care se va disputa la Oradea în perioada 4-14 august 2011.

"Sunt foarte fericită că România a primit dreptul de organizare pentru Turneul Final al Campionatului European din 2011, Divizia A, rezervată junioarelor U18. Astfel, este pentru prima data când reuşim să aducem în ţară o competiţie de acest nivel. Ne-am luptat cu ţări care au o mare tradiţie, printre care şi Lituania, dar am câştigat. Urmează câteva luni dificile, în care va trebui să punem la punct toate detaliile organizatorice, cu sprijinul Guvernului, dar mai ales cu suportul edililor locali", a declarat preşedintele FRB, Carmen Tocală, membru în Board-ul FIBA-Europe.

Pentru a găzdui acest turneu final, edilii oraşului au promis că vor pune la dispoziţie două săli care să întrunească toate condiţiile cerute de FIBA / Europa.

În urma rezultatelor înregistrate în 2010, la Turneul Final al Campionatului European de baschet feminin, U18, Divizia A, de la Oradea, vor participa cele mai valoroase 16 echipe din Europa: Italia (campioana europeană), Spania, Franţa, Slovenia, Rusia, Lituania, Ucraina, Suedia, Slovacia, Turcia, Polonia, Serbia, Belgia, Cehia, România şi Olanda.