Trofeul „Cupa Toamnei Orădene", decernat în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Cupei Cetăţii la tir cu arcul, a fost foarte apreciat de concurenţi. Confecţionate hand made într-un atelier de forjă tradiţională din Bistriţa, trofeele din oţel şi cupru au ajuns în posesia celor mai destoinici mânuitori ai arcului tradiţional.

Aproximativ 40% dintre cei aproape 60 de concurenţi înscrişi la linia de tragere au fost copii si juniori mici, „ceea ce demonstrează popularitatea în progres a tirului cu arcul ca sport", după cum a declarat Mircea Stroe, principalul organizator.

Parcul Cetăţii Oradea a fost locul perfect în care această competiţie cu aer medieval s-a putut organiza. Majoritatea concurenţilor au fost îmbrăcaţi în costume tradiţionale, arcurile folosite fiind replici istorice ale celor din vechime, iar săgeţile din lemn cu pene naturale de gâscă sau curcan.

Clubul Sportiv Redpoint a dominat şi această întrecere, fiind urmat de un club nou înfiinţat, Nomad Archery, şi de C.S. Blueline Nojorid. Dacă la categoriile compound şi olimpic arcaşii de la Redpoint au luat aurul şi argintul, la barebow seniori podiumul a fost ocupat în întregime de arcaşi din Arad. C.S. Redpoint Oradea a dominat la fete, categoria barebow senioare fiind câştigată de Roxana Bodrog şi Mihaela Mocanu, ambele de la Redpoint, iar cea de arc tradiţional junioare III de Rezmuves Katalin și Szatmari Loretta, de la același club.

La arc tradiţional copii premiile au fost împărţite între arcaşii de la Redpoint şi Nomad, iar la arc tradiţional seniori, Cristi Becski a luat locul I, urmat fiind de Ridi Francisc si Balog Janos.

Simultan cu Cupa Cetăţii s-a desfăşurat şi finala Campionatului Judeţean de tir cu arcul. La barebow seniori titlul de campion județean a revenit lui Szekely Zoltan (Nomad Archery), urmat de Ovidiu Mîrza (Blueline Nojorid) şi de Szekely Bela (Gym). Tot la barebow, dar la senioare, primele locuri au fost ocupate de Roxana Bodrog şi Mihaela Mocanu, ambele de la Redpoint, la juniori campion judeţean a fost desemnat Szekely Eduard (Gym), urmat de Victor Kiss şi Alin Mureşan (Redpoint), iar la copii cea mai bună performanţă a fost obţinută de Tudor Bondar, în vârstă de numai 7 ani.

La arc tradiţional masculin, medalia de aur a fost atribuită lui Ridi Francisc, urmat de Wilhelm Akos Sandor şi Marius Ilea (ambii de la Nomad). La arc tradiţional copii campion judeţean este Rezmuves Benjamin şi vicecampion Andrei Rusneac, iar la junioare III, campioana județeană a devenit Rezmuves Katalin și vicecampioană, Szatmari Loretta. În fine, categoria de arc modern l-a desemnat câştigător pe Leon Cosma (Redpoint).

În Campionatul Judeţean, clasamentul pe cluburi arată astfel: C.S. Redpoint pe primul loc, urmat de Nomad Archery, Blueline Nojorid, Alexandru Roman, Gym, Şoimul Aleșd și Haiduc Salonta.