La final de an, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Valer Vancea, a analizat desfăşurarea competiţiilor din stagiunea de toamnă.

Despre campionatul Ligii a IV-a, conducătorul forului fotbalistic bihorean a apreciat că are un nivel ridicat, mult peste alte judeţe, cu câteva echipe de pe poziţiile fruntaşe care, pe lângă valoarea arătată în teren prezintă şi condiţii care le-ar îndreptăţi să spere la Liga a III-a.

"Lupta a fost cam echilibrată până către finalul turului, când s-a desprins Luceafărul Oradea, principala favorită la câştigarea competiţiei şi participarea la barajul de promovare", a declarat Vancea.

În clasament, la jumătatea campionatului Ligii a IV-a, Luceafărul ocupă primul loc, cu 43 de puncte, urmată fiind de FC Hidişel, cu 36, şi de CSO Ştei, cu 33 de puncte. Aceasta din urmă este şi surpriza plăcută a competiţiei şi chiar şi CF Bihorul Beiuş a avut o evoluţie apreciată, care a dus la situarea ei pe locul VI la finele turului. Pe locul IV se situează Crişul Sântandrei, care "prezintă o constanţă", iar pe locul V, Olimpia Salonta, "o altă surpriză plăcută".

Formaţia Liberty Pomezeu a reuşit contraperformanţa să nu cucerească nici un punct, "fapt care nu-mi mai amintesc să se fi întâmplat vreodată la finele turului". "De altfel, nici Poiana Budureasa, de pe penultimul loc, cu 4 puncte, nu stă mai bine", a concluzionat Valer Vancea.

Terenurile de joc sau arbitrii nu au creat probleme în acest tur, dar la capitolul dezamăgiri se înscrie organizarea jocurilor, mai precis lipsa de pe stadioane a oamenilor de ordine. Vancea va propune ca pe viitor minim opt oameni de ordine să fie prezenţi la fiecare meci de la aceste competiţii. Totodată, dacă la nivelul Ligii a IV-a nivelul arbitrajelor a fost foarte bun, în schimb la Liga a V-a acesta a mai lăsat de dorit uneori.

În ceea ce priveşte situaţia din clasament la finele turului în cele trei serii ale Ligii a V-a, pe primul loc se află Locadin Ţeţchea, în prima serie, CS Mădăras, în cea de-a doua serie, echipă care a luat deja o opţiune serioasă la promovare, respectiv, la egalitate de puncte, Gloria Căbeşti şi Zorile Bunteşti, în Seria a III-a.

Valer Vancea şi-a exprimat părerea că echipa care va câştiga Liga a IV-a în Bihor va trece şi de barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

Totodată, şeful AJF Bihor a anunţat că va face o propunere Federaţiei Române de Fotbal, ca jocurile de baraj pentru accederea în eşalonul al treilea să se desfăşoare în dublă manşă, tur-retur, şi nu într-un singur meci, pe teren neutru, cum a fost până în prezent.

Pe de altă parte, preşedintele AJF Bihor a anunţat faptul că prima etapă din returul Ligii a IV-a va avea loc pe 7-8 martie, etapa I din returul Ligii a V-a va avea loc pe 14 martie, pentru prima serie, respectiv pe 21 martie, pentru seriile a II-a şi a III-a. Sezonul competiţional de primăvară va debuta însă pe 1 martie, când sunt programate jocurile din optimile de finală ale Cupei României, faza judeţului Bihor.