Asociaţia Judeţeană de Taekwon-do ITF Bihor, Federaţia Română de Taekwon-do ITF, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi Primăria comunei Sălard, au organizat în weekend cea de-a treia ediţie a Campionatului Judeţean de Taekwon-do ITF în comuna bihoreană.

La întreceri s-au aliniat 62 sportivi, reprezentând cluburile King Do (preşedinte Romeo Tulkos), Royal Kwon (preşedinte Tripa Ferenc; instructor Harascsak Gyula) şi West Team (preşedinte Ruszkai Hajnalka).

Competiţia a început cu un moment de reculegere, în cinstea şi memoria antrenorului emerit Pavel Vancea, care vineri dimineaţă s-a stins din viaţă. Vancea era prieten apropiat al cluburilor orădene, el participând la mai multe activităţi ale echipelor de taekwon-do, ultima dată fiind la închiderea festivă a Clubului Sportiv King Do Oradea.

În memoria acestuia conducătorii cluburilor orădene de taekwon-do au hotărât ca pe tot parcursul competiţiei să fie expus un tablou al regretatului antrenor. Tabloul a fost talonat de două lumânări care au fost aprinse la începutul competiţiei şi au fost stinse la sfârşitul acesteia.

La deschiderea oficială a fost prezent inspectorul Korodi Iosif de la D.J.S.T. Bihor şi Bernath Csaba, campion mondial şi vicepreşedinte al C.S. U.A.M.T.-Universitatea Agora.


În urma desfăşurării întrecerilor, rezultate celor trei cluburi orădene au fost:

COPII : C.S. KING DO Oradea: 7 loc. I, 5 loc. II şi 4 loc. III
C.S. ROYAL KWON Oradea: 4 loc. I, 3 loc. II şi 2 loc. III
C.S. WEST TEAM Oradea: 5 loc. I, 5 loc. II şi 12 loc. III

JUNIORI: C.S. KING DO Oradea: 2 loc. I, 3 loc. II şi 3 loc. III
C.S. ROYAL KWON Oradea: 1 loc. I, 1 loc. II şi 4 loc. III
C.S. WEST TEAM Oradea: 4 loc. I, 3 loc. II şi 1 loc. III

SENIORI: C.S. KING DO Oradea: 6 loc. I, 1 loc. II şi 2 loc. III
C.S. ROYAL KWON Oradea: 1 loc. I, 3 loc. II şi 2 loc. III
C.S. WEST TEAM Oradea: 1 loc. I şi 1 loc. III

La sfârşitul competiţiei, Ruszkai Hajnalka şi Romeo Tulkos, vicepreşedintele, respectiv preşedintele Asocaţiei Judeţene de Taekwon-do ITF Bihor, au premiat sportivii orădeni, care în anul 2011 au fost componenţi ai lotului naţional, cu o plachetă gravată cu numele fiecăruia: Andreea Ganea (King Do), Noaghi Evelyn şi Beke Teodora (West Team), Molcsan Tamas şi Vlad Deme (Taekyon).

Aceasta a fost prima competiţie din calendarul competiţional al cluburilor de taekwon-do din Oradea, urmând ca lotul cluburilor orădene să se deplaseze luna viitoare la Timişoara, unde se va desfăşura Campionatul Naţional pentru juniori I şi seniori.