Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor organizează în acest weekend întrecerile etapei a II-a de Campionat Judeţean, o etapă care va fi intitulată şi "Cupa Nomad". Întrecerile sunt programate sâmbătă, între orele 10:00 - 16:00, pe terenul de golf al complexului Kingsland din Ineul de Criş.

Conform organizatorilor, vor fi ţinte diverse, de la cele FITA, cu cercuri, până la ţinte rotative, mişcătoare, 3D etc. Distantele de tragere variază între 10 şi 100 de metri.

De precizat faptul că Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul a fost înfiinţată abia anul trecut, ca o expresie a dezvoltării acestui sport olimpic în judeţul Bihor (există la ora actuala 4 cluburi autorizate de minister plus câteva asociaţii cu personalitate juridică), aceasta fiind prima ediţie a Campionatului Judeţean.

Etapa I, Cupa "Vasile Voiculescu", a avut loc luna trecută, în sala de sport a Liceului Sanitar, iar urătoarea etapă, a III-a, Cupa Redpoint, va avea loc în 21 iunie, pe terenul Liceului Sportiv. În total, Campionatul Judeţean are 4 etape şi finala, cei care acumulează cele mai multe puncte devenind campionii judeţului Bihor.

Finala se va desfăşura în perioada 11-12 octombrie, de Ziua Oraşului, în parcul Cetăţii, cu sprijinul Primăriei Oradea, care se află printre partenerii tradiţionali ai acestui sport, alături de DJTS Bihor, Perla Harghitei, Universitatea Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor.

Etapa a II-a a Campionatului Judeţean Bihor este însă prima competiţie de tir cu arcul care se desfăşoară pe un teren de golf.

Până în prezent şi-au anunţat participarea circa 80 de concurenţi din judeţul Bihor sau legitimaţi la cluburi bihorene, precum şi invitaţi din Ungaria.